8 d'abril de 2008

IMMA MAYOL: “AMB LES MESURES PRESES PER LES DIFERENTS ADMINISTRACIONS A L’ÀREA METROPOLITANA HEM ESTALVIAT UN 8% D’AIGUA DES DEL MES DE FEBRER”

La segona tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Imma Mayol, ha destacat avui la feina feta pel consistori i la resta de les administracions i també pels ciutadans de cara a l’estalvi d’aigua potable, i ha afirmat que “amb les mesures que hem pres des de les diferents administracions i l’actitud dels ciutadans hem estalviat un 8% de l’aigua que consumim”. Mayol ha fet aquestes declaracions en un contacte informatiu amb periodistes en què ha declarat que “si no s’haguessin donat aquestes mesures i l’estalvi per part dels ciutadans, que estan reduint el seu consum, des del mes de març estaríem amb restriccions d’aigua”.

La regidora d’ICV ha destacat que l’Ajuntament de Barcelona preveu, durant aquest mandat, doblar la capacitat d’extracció d’aigua freàtica del subsòl de la ciutat, de manera que es passaria de 0,8hm3 a 1,7hm3 per any. Aquesta aigua estaria destinada al baldeig i reg, com ja es fa en l’actualitat. En total es passaria de tenir 19 pous a un total de 30 pous d’aigua freàtica a tota la ciutat. Mayol ha destacat que aquesta “és una mesura que ja teníem presa abans de la sequera, en la línea de treballar per l’estalvi en el consum d’aigua potable”.

D’altra banda, Mayol ha afirmat que ja s’està utilitzant aigua regenerada de la Depuradora d’El Prat de Llobregat per regar els jardins de Montjuïc. Segons Mayol, “el futur estarà en la utilització de l’aigua regenerada que surt de les depuradores, ja que és d’una gran qualitat”.

La presidenta del grup municipal d’ICV ha donat tot el seu suport a la tasca feta pel conseller Francesc Baltasar, i ha defensat l’aportació d’urgència, reversible i temporal d’aigua del Segre com a mesura d’emergència per evitar els talls de subministrament a la tardor.